Borst

Algemene info

Folder KWF Borstkanker

Praktijk voor huid- en oedeemtherapie

Kuren

De meest toegepaste behandelingen van kanker zijn:

  • operatie;
  • bestraling;
  • chemotherapie (behandeling met celdodende of celdelingremmende medicijnen);
  • hormonale behandeling;
  • behandeling met antilichamen.

Veel mensen met kanker krijgen een combinatie van de genoemde behandelmethoden. De keuze en de volgorde van de verschillende behandelingen is onder meer afhankelijk van de kenmerken van de tumor, het stadium van de ziekte en uw lichamelijke conditie. De behandeling wordt dus voor u persoonlijk binnen een behandelteam bepaald.

Deze website geeft informatie over behandelingen die bij borstkanker gegeven kunnen worden. Welke van deze informatie op u van toepassing is zal worden besproken in een persoonlijk gesprek met de internist-oncoloog. Samen met de oncologie-verpleegkundige/verpleegkundig specialist wordt uw persoonlijke behandeling toegelicht.

Folder KWF chemotherapie
Folder KWF Hormonale therapie bij kanker
Folder KWF Immunotherapie en monoklonale antilichamen
Standaardinformatie voor patiŽnt
FEC-folder
PatiŽnteninformatie Capecitabine (Xeloda)
PatiŽnteninformatie Docetaxel (Taxotere) bij borstkanker
PatiŽnteninformatie Trastuzumab (Herceptin)

Studies

Zoals in alle academische ziekenhuizen wordt ook in het Universitair Medisch Centrum Groningen medisch-wetenschappelijk onderzoek gedaan. Dit onderzoek kan gericht zijn op het vinden van betere methoden om een ziekte vast te stellen of te behandelen, of op het verwerven van meer inzicht in de werking van het lichaam en ziekteprocessen. Dergelijk onderzoek is alleen mogelijk met de medewerking van 'proefpersonen', hetzij patiŽnten of gezonde vrijwilligers. Mogelijk vragen wij uw hulp om aan een onderzoek mee te werken. U ontvangt dan informatie over het doel van het onderzoek waaraan u mee kunt doen, de te gebruiken onderzoeksprocedure en de voor- en nadelen ervan. Als u vindt dat u voldoende informatie hebt, kunt u beslissen of u aan het onderzoek wilt deelnemen. Deelname aan onderzoek is vrijwillig.